Uitstel scholings- en monumentenaftrek tot 2019

De voorgenomen afschaffing van de fiscale aftrek voor scholingsuitgaven en uitgaven voor monumentenpanden wordt met een jaar uitgesteld tot 2019.

Dit heeft minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in een brief aan de Tweede Kamer laten weten. De minister wil de gebruikers van de regelingen niet te lang in onzekerheid laten zitten. Daarom is in overleg met de staatssecretaris van Financiën besloten de fiscale aftrek nog (minstens) een jaar langer te laten bestaan. Overigens zal na het afschaffen van de aftrekposten in huidige vorm er wel een vervangende subsidieregeling voor terugkomen. Hoe deze regeling er gaat uit zien is nog niet bekend.

Wat nu?
Heeft u dus een rijksmonumentenpand of bent u van plan een studie voor uw werk te volgen, waarvoor u zelf (deels) de kosten moet dragen, probeer dan de kosten uiterlijk in 2018 te maken. Hierdoor kunt u nog van de huidige aftrekregels gebruik maken. In verband met de jaarlijkse drempel is het verstandig tenslotte om alle kosten in één kalenderjaar te laten vallen, zodat u met deze drempel maar één keer te maken heeft.

Vragen?
Heeft u vragen over bovenstaande regelingen, neemt u dan contact met ons op via 0297-564 830

Posted in Nieuws.