Marcel

Dit is Marcel Hansen. Naast partner bij De Vries Groep is hij ook gewoon financieel adviseur en vraagbaak voor klanten en collega’s. Hij zou graag eens een weekje met Elon Musk op vakantie willen. Het mooist zou zijn als dit een onderdeel is van een prachtige wereldreis.

Leeftijd
55

Rol binnen DVG
Financieel adviseur en algemene vraagbaak voor collega’s en klanten.

Wat vind je het leukste onderdeel van jouw werk?
Dat is toch echt het brainstormen met klanten. We proberen zoveel mogelijk inzicht te geven in het financiele deel van hun onderneming, zodat de cijfers onderdeel worden van het ondernemen. En niet een verplichting richting de belastingdienst. Uit deze gesprekken halen wij vervolgens zelf weer nieuwe inzichten om de eigen organisatie verder te verbeteren. Zo hebben wij de laatste jaren veel van onze processen geautomatiseerd om onze klanten beter van dienst te zijn. Dit innoveren neem ik binnen De Vries Groep vaak op mij en vind ik een bijzonder leuk onderdeel van mijn werk.

Wat is je beste eigenschap, volgens je collega's?
Ik zou het fijn vinden als de collega’s vinden dat ik veel kennis heb van onze klanten, de administraties en de systemen. En dat ik voor ze klaar sta.

Wat maakt je trots als je naar huis gaat eind van de dag?
Als ik een klant inzicht heb gegeven in haar of zijn bedrijf en zorgen heb kunnen wegnemen. Maar ook als ik collega’s inzicht heb gegeven en verder heb geholpen.

Welk stripfiguur/actieheld is jou op het lijf geschreven?
Schiet mij zo even geen stripfiguur te binnen. Want welke actieheld is langer dan 2 meter? Of het moet de Grote Vriendelijke Reus (GVR) zijn natuurlijk, het personage van Roald Dahl. Fysiek en qua karakter zijn er wel overeenkomsten 🙂

Wie zou je willen zijn of wat zou je nog willen doen, als alles mogelijk was?
Toch die wereldreis maken en vele mooie dingen bekijken! Hé, maar ik ben nog jong dus het kan nog… Met welke bekende persoon zou jij graag een week op vakantie willen? En waarom? Ik zou wel eens een weekje met Elon Musk (Tesla, SpaceX, Solar City) op vakantie willen. Het is een echte visionair, een out of the box denker en iemand die zijn dromen realiseert. Zeer inspirerend.