Frans

Dit is Frans van ’t Schip. Hij helpt bij het samenstellen van de jaarrekeningen en geeft graag gevraagd en ongevraagd advies aan collega’s. Volgens bekenden een echte werkbij, maar wel een met sportieve ambities! Leer Frans een beetje beter kennen.

Leeftijd
57 jaar

Rol binnen DVG
Assistent accountant.

Wat vind je het leukste onderdeel van jouw werk?
Ik draai al wat jaren mee in dit vakgebied en dankzij de ervaring die ik heb opgedaan ben ik nu vooral bezig met het samenstellen van jaarrekeningen. Dat vind ik erg leuk. En ook dat ik dankzij de opgedane ervaring gevraagd en ongevraagd advies kan geven aan collega’s. Zo worden we allemaal een beetje beter!

Welk stripfiguur/actieheld is jou op het lijf geschreven?
Mijn kinderen zouden zeggen Maya de Bij, omdat ik altijd bezig ben. Zelf zou ik zeggen ‘de stille kracht’ die altijd op de achtergrond de zaken zo goed mogelijk wil regelen en het belang van een ander vooropstelt.

Wie zou je willen zijn of wat zou je nog willen doen, als alles mogelijk was?
Ik ben blij met wie ik ben, maar zou nog wel een keer boven mezelf uit willen stijgen. Sportief gezien dan... Ik wil namelijk graag nog een marathon lopen binnen 3.20 uur. En misschien als alles mogelijk is toch een eigen bedrijf beginnen.

Wat is je beste eigenschap, volgens je collega's?
Mijn beste eigenschappen zijn dat ik onder alle omstandigheden rustig blijf en in een probleem een uitdaging zie om deze op te lossen. Deze positieve instelling heeft me altijd ver gebracht. Daarnaast ben ik altijd bereid om collega’s te helpen.

Met welke bekende persoon zou jij graag een week op vakantie willen? En waarom?
Ik hoef niet zo nodig met een bekend persoon op vakantie. Ik ga veel liever met mijn vrouw en mijn twee jongens nog een keer naar New York. Misschien komen we daar dan alsnog wel een bekend persoon tegen!