Investeringsaftrek afhankelijk van juiste planning

Bij een investering in bedrijfsmiddelen tussen de € 2.300 en € 312.176 (2017) kan een ondernemer in aanmerking komen voor investeringsaftrek. Deze aftrek loopt van 28% tot maximaal een bedrag van € 15.734, afhankelijk van de hoogte van het bedrag aan investeringen. Zo wordt de investeringsaftrek vanaf ongeveer € 105.000 stapsgewijs weer lager.

Hogere investeringsaftrek dankzij goede planning
Om goed gebruik te maken van de regeling kan het nodig zijn om investeringen ofwel naar voren te halen ofwel uit te stellen naar het volgende jaar. Nu het einde van het jaar nadert is het goed om de afweging te maken; is het verstandig om de beoogde investering nog voor het einde van het jaar te doen, of kom ik dan boven de drempel? Dan kan de investering beter worden uitgesteld tot het begin van het volgende jaar.

Twee rekenvoorbeelden:

Rekenvoorbeeld 1: Als in een jaar € 2.000 wordt geïnvesteerd, bedraagt de investeringsaftrek €0. Als er besloten wordt voor het einde van het jaar nog een investering van € 450 extra te doen, bedraagt de investeringsaftrek € 686 !

Rekenvoorbeeld 2: Als er twee investeringen in een jaar gedaan worden voor een totaal van € 80.000 bedraagt de investeringsaftrek € 15.687. Als het mogelijk is om dit over twee jaar te spreiden bedraagt de investeringsaftrek over het totaal al € 22.400.

Uit de voorbeelden blijkt dat een goede planning van investeringen flink wat fiscaal voordeel kan opleveren.
Vragen over investeringsaftrek? Neem dan contact met ons op!

 

Posted in Nieuws.