Elektrische bestelauto? Goed voor duurzaamheid en portemonnee!

Elektrische bestelauto ? Goed voor duurzaamheid en portemonnee!

Als u als ondernemer uw steentje wil bijdragen aan duurzaamheid, kunt u met het aanschaffen van een elektrische bestelauto ook nog een aardig voordeel behalen met de SEBA subsidie en de Milieu-investeringsaftrek.

Vanaf 15 maart 2021 tot en met 31 maart 2025 kunt u namelijk maximaal € 5.000 subsidie per bedrijfsauto krijgen indien deze aan een aantal voorwaarden voldoet:

– De bestelauto is geheel emissieloos. Het kan een elektrische auto zijn, maar ook een auto op waterstof met elektromotor.

– Het gaat om voertuigen in de categorie N1 (tot 3.500 kg, minimale actieradius 100 km) en N2 (van 3.500 tot 4.250 kg)

– Op het moment van de aanvraag van de subsidie mag de koop- of financial lease overeenkomst nog niet definitief       zijn, tevens mag de auto ook nog niet aan u geleverd zijn of al op uw naam staan

– Na de aanvraag van de subsidie mag de koop definitief worden gesloten

– De netto catalogusprijs (N1)/verkoopprijs zonder btw (N2) moet hoger zijn dan € 20.000

– De auto moet minimaal drie jaar op naam van de subsidie ontvanger staan

De subsidie bedraagt 10% van de catalogusprijs (N1)/verkoopprijs zonder btw(N2), met een maximum van € 5.000.

Naast deze subsidie is er ook nog de mogelijkheid om Milieu-investeringsaftrek (MIA) aan te vragen. Dit moet binnen drie maanden nadat de verplichting tot aankoop is gedaan. Let op, dat is dus niet drie maanden na levering van de auto. De MIA bedraagt 36% over maximaal € 40.000 bij elektrische auto’s en 36% over maximaal € 75.000 over waterstofauto’s.

Voor niet-bestelauto’s die wel elektrisch zijn of op waterstof rijden, kan er ook MIA worden aangevraagd, in dat geval is de aftrek meestal lager, namelijk 13,5%. Hiervoor geldt niet de SEBA subsidie.

De kosten voor een laadpaal kunnen ook in aanmerking komen voor de MIA (36%), de investering moet dan minimaal € 2.500 bedragen, op het werkadres staan en alleen voor eigen elektrische auto’s worden gebruikt.

Heeft u plannen om uw wagenpark te verduurzamen, neem dan vooraf contact met ons op voor de fiscaalvriendelijke mogelijkheden!

Posted in Nieuws.