Buitenlandse btw betaald? Vraag deze nu terug!

Buitenlandse btw betaald? Vraag deze nu terug!

Heeft u als ondernemer in 2020 buitenlandse btw heeft betaald over goederen en diensten die u heeft gekocht in een ander EU-land, terwijl u daar niet gevestigd of btw verschuldigd bent? Dan kunt u deze btw terugvragen. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet u vóór half augustus actie ondernemen.

Voorwaarden voor btw-teruggave
Voor het terugvragen van de buitenlandse btw gelden een aantal voorwaarden:
• Het verzoek voor btw-teruggave moet uiterlijk 30 september 2020 zijn ingediend.
• Uw onderneming is niet gevestigd in het land waar u de goederen of diensten heeft gekocht en u bent daar ook geen btw verschuldigd.
• Uw onderneming heeft btw-belaste activiteiten.
• De betaalde btw zou in het desbetreffende land aftrekbaar zijn, indien u daar gevestigd zou zijn
• Uw inkoopfacturen zijn correct en voldoen aan de btw-factuurvereisten van het betreffende land (deze kunnen afwijken van sommige btw-factuurvereisten in Nederland).
• De terug te vragen btw bedraagt tenminste € 50 op jaarbasis.

Hoe vraagt u de buitenlandse btw terug ?
Als u aan de voorwaarden voldoet kunt u een digitaal teruggaafverzoek indienen via een speciale website van de Nederlandse Belastingdienst. Hier heeft u persoonlijke inloggegevens voor nodig. Als u nog niet eerder zo’n verzoek heeft gedaan, moeten de inloggegevens nog worden aangevraagd. Vraag deze zo spoedig mogelijk aan, maar uiterlijk vóór medio augustus, want het kan wel vier weken duren voordat u deze ontvangt.
Nadat u het teruggaafverzoek bij de Belastingdienst heeft ingediend, wordt dit voor verdere afhandeling doorgestuurd naar de belastingdienst van het EU-land waar u de btw terugvraagt.

Hulp nodig ?
Wilt u meer weten over het terugvragen van buitenlandse btw? Of wilt u weten of u hiervoor in aanmerking komt? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0297-564830.

Posted in Nieuws.