BTW-verhoging verlaagde tarief 2019

BTW-verhoging? Kans op voordeeltje voor je klant!

Op Prinsjesdag is voorgesteld om het verlaagde BTW-tarief van 6% naar 9% te verhogen. Goederen als voedsel en boeken en diensten die bijvoorbeeld kappers, schilders en fietsenmakers verrichten, worden dus vanaf 1 januari 2019 duurder voor de consument.

Dit zal extra administratieve lasten met zich meebrengen voor de ondernemers die met het verlaagde BTW-tarief te maken hebben. In de administratie zal het een en ander moeten worden aangepast. En bij bijvoorbeeld offertes voor 2019 moet de ondernemer al rekening houden met de verhoging van het tarief.

Om ondernemers niet extra te gaan belasten met administratieve lasten bij deze verhoging, is voorgesteld om geen overgangsregeling te treffen. Dat houdt in dat een ondernemer een factuur kan sturen in december 2018 rekening houdende met 6% btw, terwijl de levering of dienst pas in 2019 plaatsvindt. Er zal geen naheffing volgen.

Het kan voor je klant dus voordelig zijn om al in 2018 een factuur te sturen, dat scheelt deze 3% btw. Het overleggen waard!

Hulp nodig hierbij of vragen? Neem dan contact met ons op!

Posted in Nieuws.