Bijzonder uitstel belastingbetaling

Uitstel van betaling aanvragen bij belastingdienst

Om de gevolgen van het coronavirus voor ondernemers te verzachten, neemt de Belastingdienst maatregelen. Bent u ondernemer of zzp’er en hebt u betalingsproblemen door het coronavirus? Dan kunt u, nadat u aangifte hebt gedaan en een aanslag hebt ontvangen, de Belastingdienst vragen om bijzonder uitstel van betaling. Ook kunt u uw te betalen voorlopige aanslag aanpassen. Neem contact met ons op om de voorlopige aanslag van 2020 te laten aanpassen.

Bijzonder uitstel van betaling
U kunt voor alle aanslagen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting (btw) en loonbelasting bijzonder uitstel van betaling aanvragen.

Stuur daarvoor een brief aan de Belastingdienst. In de brief vraagt u om uitstel van betaling en legt u uit hoe u door de uitbraak van corona in betalingsproblemen bent gekomen. Let op u moet dus wel een motivering opgeven waarom u door de uitbraak van corona in de betalingsproblemen bent gekomen. Bijvoorbeeld omzet verlies door sluiting van uw restaurant.

Nadat de belastingdienst uw verzoek hebben ontvangen, stoppen zij met invorderingsmaatregelen. En een boete voor het niet op tijd betalen van btw of loonbelasting hoeft u niet te betalen.

Let op: Binnen 2 weken na het insturen van de aanvraag moet u een verklaring van een derde deskundige sturen naar de belastingdienst.

Voor onze vaste klanten kunnen wij dit verzorgen. Voor bedrijven waar wij niet de administratie voor voeren moeten wij eerst in overleg om te kijken wat wij voor u kunnen doen. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via email (office@dvggroep.nl) of via de telefoon (0297 – 564 830).

Wacht niet te lang met het aanvragen voor het bijzondere uitstel. Hoe eerder hoe beter.

Een voorbeeld brief voor het aanvragen van het bijzondere uitstel kunt u bij ons opvragen. Wij sturen u deze zonder verdere kosten aan u via email. Voor de verklaring van een derde deskundige vragen wij onze normale tarieven voor het aanmaken van de verklaring. Wilt u van te voren weten wat het voor u gaat kosten neem dan contact met ons op.

Bijzonder uitstel kunt u aanvragen voor de volgende belastingen :
1. Inkomstenbelasting (IB)
2. Vennootschapsbelasting (VPB)
3. Omzetbelasting (BTW)
4. Loonbelasting (LB)

We helpen u graag verder.