Afschaffing dividendbelasting door nieuwe kabinet Rutte III

Het nieuwe kabinet (Rutte III) is van plan per 2019 de dividendbelasting af te schaffen. Het klinkt dan aantrekkelijk om te wachten met het uitkeren van de dividend tot na 1 januari 2019. Maar helaas geldt dit niet voor dividend (Aanmerkelijk Belang-heffing) uit de eigen besloten vennootschap (box 2 vermogen).

Verhoging Aanmerkelijk Belangheffing
Het kabinet is juist van plan om het AB-tarief te verhogen van 25% naar 28,5% in het jaar 2021. Het jaar 2021 klinkt nog ver weg, maar je kunt maar beter vooruitkijken. Want wat gaat er gebeuren met opgepotte winstreserves? Daar wordt, als de plannen doorgaan, 3,5% meer belasting overbetaald. Dan toch maar eerder uitkeren? Het antwoord hierop is nog niet zo eenvoudig want het uitgekeerde netto dividend wordt dan weer belast in box 3 (rendementsheffing).

Afschaffing dividendbelasting voor u interessant?
Of de plannen voor het afschaffen van de dividend belasting voor u voordelig is, hangt af van uw persoonlijk situatie. Het is in ieder geval belangrijk genoeg om de rekenmachine erbij te pakken om een en ander door te rekenen. Hiervoor staat het team van De Vries Groep uiteraard voor u klaar.

Posted in Nieuws.