Aangenaam, Marcel Hansen

Hallo ik ben Marcel Hansen en sinds begin dit jaar ben ik partner/ mede-eigenaar van Administratie- en Adviesburo John de Vries. Ik stel mij hieronder graag aan u voor en vertel u waarom mijn toetreding eigenlijk een heel logische stap is in mijn carrière.

Wie is Marcel Hansen?
Ik ben getrouwd, ben vader van 3 tienerdochters en geboren en getogen Amsterdammer. Vanuit Amsterdam ben ik eerst met mijn vrouw naar Hoofddorp verhuisd, maar ondertussen wonen we alweer 11 jaar in Nieuw Vennep. In het weekend staan wij vrijwel bij iedere wedstrijd van onze dochters aan de zijlijn. Dit kan zijn op het hockeyveld of op de tennisbaan. Naast mijn werk, tennis ik zelf ook graag en speel ik squash. In de overblijvende uren ben ik nog bestuurslid van de tennishal.

Wat heb je in het verleden gedaan?
Na mijn administratieve opleiding (SPD) heb ik een Controllers opleiding gedaan. Na enige jaren in dienst te zijn geweest als Hoofd Administratie en Business Controller, heb ik in 2000 de stap gezet naar het zelfstandig ondernemerschap. Als financieel interim manager heb ik de afgelopen 12 jaar veel bedrijven mogen ondersteunen op financieel vlak. Het soort bedrijven liep flink uiteen; van snelgroeiend bedrijf met een directeur/eigenaar tot diverse beursgenoteerde bedrijven. In deze rol heb ik heel veel ervaring opgedaan en ben ik vaak sparringpartner van ondernemers / directie geweest. Mijn praktische hands-on mentaliteit, aangevuld met de in de jaren opgedane kennis, maakt mij tot een prettig (gespreks-)partner. Zo heb ik mij althans mogen laten vertellen. Dit wil ik nu gaan inzetten voor de klanten van de De Vries Groep.

Al 30 jaar ….
Op de MEAO leerde ik John de Vries kennen. Na onze studie koos ik een carrière in de administratieve richting terwijl John zich juist fiscaal verder heeft ontwikkeld. Aangezien er in onze vakgebieden veel overlap zit, en wij het persoonlijk nog steeds goed met elkaar konden vinden, is er altijd veelvuldig contact geweest. In deze 30 jaar hebben onze wegen elkaar vaak gekruist. Zo hebben wij al eerder op het punt gestaan om samen een bedrijf op te starten. Toen was de tijd nog niet rijp, maar begin dit jaar vielen er een aantal dingen samen en besloten we dat het nu wel tijd was om onze krachten te bundelen. Het begin van een samenwerking die moet leiden tot een nieuwe fase van de De Vries Groep, waarbij vooral u als klant het voordeel ervaart.

Een nieuwe fase van de De Vries groep
De rol van het administratiekantoor is de laatste jaren veranderd, althans in onze ogen. Van een kantoor dat er (passief) voor zorgt dat de financiële verplichtingen worden voldaan, naar een meer inhoudelijk partner. Een partner die ook nog eens inzichten biedt en ondernemersadviezen geeft. Adviezen die van invloed kunnen zijn op zowel het zakelijke als persoonlijke leven van de ondernemer. Door mee te denken, het bieden van een klankbord en het zijn van een sparringpartner kan er veel bereikt worden. Naar mijn mening is hier in het verleden iets te weinig bij stil gestaan door de De Vries Groep, maar hier gaan John en ik nu snel verandering in brengen.

Dit is wat de De Vries Groep als missie heeft de komende tijd; het actiever ondersteunen van de klant en meer optreden als partner. Zeker in deze tijden is het belangrijk vroegtijdig te kijken naar de mogelijkheden om processen te verbeteren (niet alleen financiële!) waardoor een grotere efficiency bereikt kan worden. Bovendien is het voorkomen van problemen makkelijker dan de problemen op te lossen!

Kennismaken?
Ik heb een aantal van u al mogen spreken en ik zie genoeg mogelijkheden. Ik zie ernaar uit ook de andere klanten snel te zien en spreken. Na de drukke beginperiode dit jaar, komt er nu wat meer tijd en ruimte om dit ook te gaan doen. Kunt u niet wachten, of hikt u tegen beslissing aan die u niet langer wilt uitstellen, neem dan snel contact met me op. Samen komen we er uit.

LinkedIn
Bekijk mijn profiel op LinkedIn en volg de bedrijfspagina van de De Vries Groep om op de hoogte blijven van het laatste relevante nieuws met betrekking tot uw financiële administratie.

Posted in Nieuws and tagged , , .